Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de de juliol del 2011 | 18:34
Notícia · Internacional

L'OCB, contra la desaparició dels correctors d'IB3

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha considerat inacceptable la desaparició del cos de correctors d'IB3, provocada per la manca de pagament del conveni que tenia la corporació amb la Universitat de les Illes Balears.

IB3

Redacció: Tribuna Mallorca · A partir d'ara ningú tendrà cura de vetlar per l'adequació dels usos lingüístics a les diferents situacions, ni per aspectes tan importants per a un mitjà de comunicació com la riquesa expressiva, la dicció o l'entonació dels locutors.

Per a l'entitat, no es tracta d'un fet menor, ja que una part molt important de la tasca que fa una televisió pública està basada en la parla. L'OCB apunta que, com demostra l'exemple de totes les televisions públiques del món, sense qualitat lingüística no hi pot haver qualitat televisiva, i que, per tant, totes disposen d'un departament o servei de correcció lingüística.

L'entitat considera fonamental posar remei a aquesta situació, tot recuperant el departament de correcció. En aquest sentit, l'OCB creu necessari que, tant la direcció de la cadena pública com les institucions públiques facin una reflexió sobre les prioritats de la seva gestió i sobre el model de mitjans de comunicació que han de tenir les Illes Balears. Per a l'OCB, és evident que l'ús correcte de la llengua ha de ser un punt central d'aquesta reflexió.

Els treballadors de Televisió de Mallorca, també indignats
Davant la voluntat política de tancament del govern del Consell de tancar RTV Mallorca, els treballadors s'han mobilitzat i han preparat una festa per dissabte que ve a la plaça de Lloseta. L'activitat començarà a les 18.30 hores amb una xeremiada popular i amb tallers infantils d'origami, maquillatge, xapes i globus. També hi haurà titelles, a càrrec de Toni Masegosa; música i animació amb Cucorba i Los Burruños; concurs de tocs amb Miguelín (futbol sala); i una actuació de l'Escola de Música i Danses de Mallorca.

Posteriorment, a les 20.30 hores, començarà una revetla, amb els grups Germans Martorell, Adela Ferrer, Eixut, Whoremaggeddon, Pujà Fasuà, La orquesta de bolsillo (membres de La gran orquesta republicana), Rock'n'press i alguna sorpresa més.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat