Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de de juny del 2011 | 19:15
Notícia · Societat civil

L'OCB considera inacceptable eliminar la Direcció General de Política Lingüística

En un comunicat, l'entitat ha denunciat la mesura del nou executiu de Bauzá, que ha fet desaparèixer el català de l'ens públic.

El mateix dia en què el cap de govern i els consellers de les Illes Balears han pres possessió del càrrec, Bauzá ha eliminat de manera definitiva l'àrea que regula les competències i usos del català a la totalitat de les Illes Balears. La mesura, que retalla de manera unilateral les mesures públiques per motivar la presència de la llengua pròpia al territori, ha de comportar, també, la dissolució del servei de dinamitzadors lingüístics, que s'encarreguen de fomentar l'ús del català entre els nouvinguts, entre d'altres.

L'Obra Cultural Balear (OCB), però, ha denunciat la il·legalitat de la tisorada de Bauzá: "El Govern de les Illes Balears té com a obligació la promoció de la llengua pròpia, que és un patrimoni cultural de tots els ciutadans de les Illes Balears. La desaparició d'aquesta institució va en contra de l'Estatut d'Autonomia i de la Llei de Normalització Lingüística, que insten el Govern a promoure l'ús de la llengua amb accions i mesures que han d'estar ben dotades i ser progressives fins aconseguir-ne l'ús normal".

La mesura regressiva del nou govern és també inoportuna, segons l'entitat, ja que s'aplica en uns moments en què s'estan preparant els exàmens de català del mes de juliol: "És una imprudència. El caos subsegüent afectarà milers de persones en procés d'examinar-se".L'OCB ha demanat al govern que s'hi repensi i que recuperi la direcció general de Política Lingüística perquè en moments de crisi com els actuals "cal invertir en aquells àmbits que promoguin la cohesió social": "Les retallades provocades per la crisi econòmica no han suposat, a cap país del món, un retrocés en els esforços de promoció de les llengües pròpies, com demostra el cas de l'Instituto Cervantes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat